Tällaisen luonnehdinnan viihdemoguli James Modeemi oli antanut armaasta vaimostaan, jota minun nyt pitäisi alkaa jäljittää.
Minullehan tämä tulisi olemaan "piece of cake" ja massit kotiin helposti keikka. Olenhan sentään samaa tasoa kuin kansainvälinen seikkailija ja Kouvostoliiton etsivistä etevin Asko "Candyman" Raappana.

Kaikkihan alkoi siitä kun ystäväni herra Modeemi kutsui minut luokseen viskilasilliselle (single malt viskiä ilman muuta) ja kertoi minulle ongelmastaan. Madame Modeemi oli kadonnut mystisesti. Vaikka herra Modeemin kuvaus vaimostaan (raivokohtauksia saava puhumaton muumio) ei ollut kovin mairitteleva, niin hän oli kuitenkin huolissaan kun Madame Modeemista ei ollut kuulunut mitään muutamaan päivään. Pariskunnan suhde oli tullut jo niin sanotusti ehtooseen, mutta herra Modeemi kuitenkin oli vielä kiinnostunut ensirakkautensa menemisistä ja tulemisista vaikka molemmat viettivät omaa elämäänsä, rouva itäsiivessä ja herra länsisiivessä. Pariskunnan lapset Hanna ja Perttu olivat jo muuttaneet pois synnyinkodistaan ja kokeneet omat seikkailunsa (siitä on oma tarinansa muiden kirjoittamana ).

Herra Modeemi otti asian esille naukkaillessamme pehmyttä Irlantilaista single malt viskiä.
-Hyvä ystäväni Adolf Susi, minulla on tällainen ongelma ja haluaisin että sinä vähän tutkisit sitä.
-Madame Modeemi on viimeksi nähty Kouvostoliiton matkakeskuksen tilausajo laiturilla. Minne hän on sieltä suunnistanut ? Sen haluaisin tietää.

Minä lupasin selvittää asiaa. Otin yhteyttä ystäviini, Kouvostoliiton "tenukeppimaailman" johtajaan Duke Manteeseen ja paikallisen Helvetin Perkeleet chapterin Paaviin, Arwo Pipo-Ketoon. He jos ketkä tietäisivät mitä Kouvostoliitossa on tapahtunut viime päivinä.

Rupattelumme jälkeen olin tehnyt seuraavan yhteenvedon:
Mainittuna aikana oli ollut tilausajo laiturissa "mukaan ja matkaan vaikka jurrissa" yhtiön tilausajo bussi. Bussin määränpäänä oli syntinen ja houkutteleva vääryydellä otettu Viipuri .

Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin tarkastaa, onko viisumi voimassa ja suunnistaa kohti Viipuria. Paperit olivat kunnossa, joten starttasin Strange Fruit Morte Negro Delta Blues mobiilini, tyrkkäsin Pirates cd:n soittimeen ja suunnistin boggerit savuten kohti syntistä Viipuria.

Siitä se seikkailu alkoi......